Selecteer een pagina

Een vijftal jaar geleden staken een zevental jonge Hoeilanders de koppen bij elkaar met als doel een nieuwe impuls te geven aan de organisatie van de Hoeilaartse Meifeesten. Samen beschikten zij over tientallen jaren ervaring binnen verschillende Hoeilaartse jeugd-, sport- en cultuurverenigingen. Vrij snel werden de eerste plannen gesmeed om van de Meifeesten een tweedaags familiefestival te maken met ruimte voor sport, cultuur en vooral veel plezier.
Een eerste brainstorm rond een naam voor het nieuwe collectief leidde al snel tot de naam “Doendervolk”. De verwijzing naar de bijnaam “Doenders” voor inwoners van Hoeilaart sloot perfect aan bij het enthousiasme waarmee het nieuwe team aan de slag wou gaan. Daarnaast is het ook nog eens een knipoog naar het volkse karakter die de Meifeesten sinds jaar en dag uitstralen. Jong en oud, geboren en getogen Hoeilanders, inwijkelingen, … De bedoeling was en is om samen met de talrijke Hoeilaartse verenigingen en adviesraden voor iedereen een aantrekkelijk weekend in elkaar te steken.
Met de voorbije vier edities bewees Doendervolk dat de filosofie die ze probeert over te brengen naar alle deelnemers weldegelijk zorgt voor een mooie meerwaarde aan het parkfestival. Het Hoeilaartse gemeentebestuur beloonde Doendervolk voor haar aanpak door haar opnieuw de officiële coördinatie in handen te geven voor het organiseren van de nieuwe editie in 2019. Doendervolk is vastberaden om die rol met glans te vervullen!